Google Search a adus o îmbunătățire esențială experienței de căutare

05.08.2022
Google Search a adus o îmbunătățire esențială experienței de căutare

Google Search devine mai ușor de folosit pentru căutările după ceva anume, încadrarea de tip ”” a cuvintelor sau expresiei de căutare asigurând găsirea acesteia marcată cu Bold în rezultatele fișate la căutare.

Pare un lucru banal, dar Google Search nu evidenția în mod clar expresia de căutare folosită, atunci când apare în listele cu rezultate la căutări. Astfel, erai nevoit să citești măcar fugitiv fiecare rezultat afișat pentru a determina dacă și unde apare porțiunea de text direct relevantă pentru căutarea ta.

Ce-i drept, noua funcționalitate nu va apărea nici acum pentru toate căutările pe Google Search, ci doar acele căutări în care încadrezi parte din sau întreaga expresie de căutare între simbolurile ””, doar acea porțiune text apărând evidențiată cu Bold în rezultatele returnate. În rest, Google Search va funcționa ca și până acum, returnând mai multe rânduri cu rezultate sponsorizate sau auto-sugerate de algoritmii Google, abia apoi urmate și de informația pe care ai căutat-o în mod direct.

Detaliul relevant este evidențiat în porțiunea de text extrasă direct din pagina web, adăugată sub fiecare rezultat afișat în listele Google Search.

Google explică și de ce a adus această adiție foarte folositoare abia acum: „În trecut, nu am făcut întotdeauna acest lucru, deoarece uneori materialul citat apare în zone ale unui document care nu se pretează la crearea de fragmente utile”. „De exemplu, un cuvânt sau o expresie ar putea apărea în elementul de meniu al unei pagini, unde ați naviga la diferite secțiuni ale site-ului. Crearea unui fragment în jurul unor astfel de secțiuni ar putea să nu producă o descriere ușor de citit.”

După ce a primit feedback de la utilizatori, Google a decis că este mai bine să arate unde apare textul într-o căutare citată pentru a oferi utilizatorului mai mult context despre locul în care apare cuvântul sau expresia. În acest fel, utilizatorii pot decide mai ușor dacă un rezultat le va fi de ajutor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video