Google anunță Cinematic Photos, o funcție care imprimă efecte 3D pozelor încărcate pe Google Photos

20.12.2020
Google anunță Cinematic Photos, o funcție care imprimă efecte 3D pozelor încărcate pe Google Photos

Google Photos primește funcția Cinematic Photos, un filtru automat care convertește poze obișnuite în imagini cu efect 3D.

Creațiile generate cu noul filtru vor apărea la secțiunea Memories, Google selectând automat pozele cele mai potrivite pentru aplicarea acestui efect 3D. Totul funcționează fără implicarea utilizatorului, chiar și cu poze care includ coordonate de profunzime adăugate de camera foto. În schimb, spațializarea 3D este aproximată cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială.

Efectul cinematic adăugat nu este fixat într-o animație, perspectiva redată variind pe măsură ce înclini telefonul.

Cinematic Photos

La fel ca și alte creații apărute la secțiunea Memories, pozele cu efect cinematic vor putea fi distribuite în rețeaua de socializare preferată, efectul 3D fiind reprodus și pe dispozitive care nu rulează Android.

Suplimentar, Google Photos primește și câteva noi modele de colaje, folosind „stiluri mai bogate, concepute artistic”. Și acestea sunt generate de AI, selectând culori similare cu cele din fotografii, respectiv accentuând detalii specifice cum ar fi fontul și culoarea de fundal.

Deși vizează în principal persoanele importante din viața ta, creațiile generate la secțiunea Memories vor surprinde în curând și activități sau lucruri preferate, cum ar fi apusuri de soare, drumeții, momente din hobby-urile tale.

Pentru a evita situațiile neplăcute, Google lasă utilizatorilor posibilitatea să excludă anumite persoane sau intervale de timp, încât colajele generate să nu readucă în prim plan amintiri sau evenimente pe care le-ai ori mai degrabă uitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult