Google anunță o versiune Play Store pentru dispozitive cu ecrane mari

26.07.2023
Google anunță o versiune Play Store pentru dispozitive cu ecrane mari

Google a anunțat că va separa recenziile pentru aplicațiile din Play Store în funcție de specificul dispozitivului folosit, continuând cu lansarea unei versiuni Play Store pentru dispozitive cu ecran mare.

Începând cu versiunea Android 14 beta 4, se face remarcată o nouă versiune Play Store pentru tablete Pixel și dispozitive Fold, iar acum, Google plusând și cu o interfață concepuă special pentru ecrane mari.

Țintind cea mai bună experiență cu putință, Google a reînnoit paginile de listare a aplicațiilor, punând conținutul esențial în prim-plan. Jocurile de înaltă calitate vor prezenta un banner video în partea de sus a paginii de înregistrare a aplicațiilor, oferind utilizatorilor o previzualizare captivantă a jocului.

Totodată, listele de aplicații pot fi de acum organizate pe coloane multiple, favorizând accesibilitatea conținutului vizualizat pe ecran mari.

Cert este că Google se angajează să promoveze în mod prioritar aplicații care se pretează utilizării pe dispozitive cu ecrane mari, totodată anunțând și reguli mai stricte vizând promovarea aplicațiilor pe baza nivelului de optimizare pentru afișarea pe ecrane cu rezoluție/diagonală mare de afișare.

Aceste modificări sporesc vizibilitatea aplicațiilor bine concepute, care se redimensionează corect, acceptă modul de afișare portret și peisaj și evită introducerea într-un format de afișare restrâns. Aplicațiile care îndeplinesc aceste criterii vor fi prezentate în Editors’ Choice și în alte colecții organizate, creând noi oportunități pentru aplicații optimizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult