Google anunță oprirea suportului software pentru una dintre versiunile Chromecast

31.05.2023
Google anunță oprirea suportului software pentru una dintre versiunile Chromecast

Google Chromecast oferă una dintre cele mai comode soluții pentru streaming video de pe telefoane cu Android, folosind un gadget conectat la portul HDMI al televizorului.

Lansată în anul 2013, seria de accesorii Chromecast a trecut deja prin mai multe revizii, primind numeroase îmbunătățiri care să justifice upgrade-ul de la versiunea anterioară. Cu toate acestea, atrași de prețurile foarte mici din magazine, sau pur și simplu mulțumiți de funcționalitatea obținută, foarte mulți utilizatori încă folosesc versiuni Chromecast foarte vechi, inadecvate pentru actualul format de servicii Google.

Chiar cu riscul de a nemulțumi o parte dintre utilizatori, Google a decis să oprească suportul software pentru prima generație a accesoriului Chromecast, lansată în anul 2013. Astfel, pe lângă absența actualizărilor de securitate, utilizatorii care încă au un astfel de gadget conectat la portul HDMI al televizorului vor pierde treptat și compatibilitatea cu platformele preferate de conținut (ex. YouTube). Dacă inițial, vor apărea probleme cu sacadarea imaginii și imposibilitatea redării anumitor clipuri video, în cele din urmă funcționalitatea va fi compromisă definitiv.

Chromecast

Vestea bună este versiunile Chromecast ceva mai recente pot fi găsite cu prețuri aproape derizorii, de sub 200 de lei în magazinele din România, complet cu suport pentru streaming video 4K și compatibilitate deplină cu cele mai noi telefoane bazate pe Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult