Google Assistant, un ajutor în plus pentru îndeplinirea rutinelor zilnice

25.09.2020
Google Assistant, un ajutor în plus pentru îndeplinirea rutinelor zilnice

Google Assistant continuă să-și extindă capabilitățile, de această dată vizând partea de productivitate, ajutând îndeplinirea rutinelor zilnice.

Tot cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială, Google Assistant va putea îndeplini mai multe activități simultan, folosind aceeași comandă vocală. Activată din meniul Assistant settings, pe dispozitivele cu Android sau iOS, noua funcționalitate vizează activitățile zilnice pe care utilizatorii le-ar dori automatizate.

Google Assistant, predictiv

Mai ales în contextul muncii de acasă, activitățile repetitive tind să ia un rol important în tiparul zilnic, stabilind un parcurs ușor de anticipat. Cu noua funcție Routines activată, Google Assistant va putea interveni în momente cheie ale zilei amintind despre lucrurile pe care le ai de făcut la ora respectivă, folosind repere precum înregistrările din calendar și activități  din zilele trecute.

Spre exemplu, Google Assistant ar putea să reia o sarcină folosită anterior, dacă obișnuiai să ceri lucrul respectiv în același moment al zilei, mai multe zile la rând. În mod convenabil pentru Google, justificarea va fi o formulă de genul „you’ve asked for this before around this time”, încât dacă ești luat prin surprindere de ajutorul nesolicitat să nu ai prea multe argumente pentru a-ți exprima nemulțumirea.

Pentru început, va fi vorba despre lucruri banale, cum ar fi aprinderea lumini într-o încăpere pe care o vizitezi frecvent și cam la același moment al zilei. Potențialul este însă nelimitat. Teoretic, orice activitate pe care o desfășori frecvent, secretă sau nu, poate fi sursa unui reminder apărut în mod intempestiv.

Din păcate, această funcționalitate este limitată la versiunea în limba engleză a serviciului de asistență.

Google Assistant

Tot în contextul lucratului de acasă, Google adaugă și o funcționalitate numită Gentle Sleep and Wake, adresată utilizatorilor care folosesc Google Assistant pentru a controla dispozitive smart home, cum ar fi becuri, jaluzele și sisteme audio controlabile prin Wi-Fi.

Spre exemplu, folosind comanda “Hey Google, sleep my lights at 11:00 p.m.” utilizatorii vor putea instrui Google Assistant să reducă automat intensitatea luminilor, reamintind astfel despre respectarea orelor de somn. Similar, luminile pot fi setate pentru aprindere graduală cu până la 30 de minute înaintea alarmei de trezire, în ideea unei tranziții mai line de la starea de somn profund.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult