Google Bard va avea istoric de chat și opțiune pentru continuarea sesiunii începute anterior

06.06.2023
Google Bard va avea istoric de chat și opțiune pentru continuarea sesiunii începute anterior

La fel ca rivalul Bing Chat, AI-ul Google Bard își va putea reaminti discuțiile purtate anterior și dezvolta o „legătură” mai apropiată cu utilizatorii săi.

De curând, chatbot-ul Bard poate solicita permisiune pentru utilizarea locației reale a utilizatorului, informația permițând generarea unor răspunsuri mai folositoare prin includerea de referințe către business-uri și locații din apropiere. Însă o inovație și mai importantă este pe cale să fie anunțată.

Așteptat să fie dezvăluit în următoarele săptămâni, noul chat history va permite AI-ului Google Bard să „țină minte” interogările anterioare, oferind utilizatorilor posibilitatea să continue de unde au rămas, sau să revină asupra unei căutări mai vechi. În plus, AI-ul se va putea adapta la personalitatea utilizatorului, răspunzând întrebărilor într-o abordare potrivită acestuia. Spre exemplu, vei putea opta între modurile de abordare formală, cazuală, amuzantă, succintă sau detaliată. În plus, vor exista și butoane Like/Dislike prin care îți vei putea exprima aprobarea/dezaprobarea față de răspunsurile primite.

O altă noutate este posibilitatea de a încărca fișiere, spre a fi analizate și incluse în sesiunea de chat purtată cu AI-ul Bard. Toate acestea vor fi legate de contul tău Google, respectiv, spațiul de stocare cloud.

Nu în ultimul rând, Google pregătește suport pentru text-to-speech pentru Bard. Odată ce sunt disponibile, veți putea converti răspunsurile text ale lui Bard în audio. ChatGPT nu are aceste abilități, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult