Google Chat ia în vizor WhatsApp, anunțând suport pentru editarea și ștergerea mesajelor trimise

03.07.2023
Google Chat ia în vizor WhatsApp, anunțând suport pentru editarea și ștergerea mesajelor trimise

Google continuă să extindă funcționalitatea aplicației Google Chat, mult peste nivelul unui simplu client pentru mesaje SMS și schimburi de mesaje instant.

Deși nu vine în mod automat preinstalată pe telefoanele cu Android, aplicația Google Chat câștigă teren în fața unor alternative precum Facebook Messenger și WhatsApp. Cu siguranță, un aport semnificativ îl are și integrarea Android, Google luând toate măsurile pentru ca aplicația să fie cât mai ușor și comod de folosit. Spre exemplu, poți folosi Chat pentru SMS-uri „nelimitate” intermediate prin conexiunea la internet, sistemul RCS acționând ca o punte de legătură între sistemul convențional de SMS-uri și tehnologia de mesagerie instant, intermediate prin internet.

La fel ca pe WhatsApp, curând vei putea folosi Chat pentru a edita și chiar șterge mesaje deja trimise, răspunde la un mesaj individual din firul de conversație și iniția solicitări de primire. La prima vedere, noile funcții par mai degrabă banale, platforme precum WhatsApp și Telegram oferind deja facilități similare. Astfel, inițiativa apare tot mai mult ca o încercare pentru scoaterea Google Chat din rândul aplicațiilor „convenționale” de mesagerie.

Până acum, limitată la schimburi rapide de mesaje, aplicația Google Chat încearcă tot mai multă să devină un înlocuitor pentru soluțiile consacrate de mesagerie instant, rămânând doar de văzut dacă și utilizatorii vor accepta atât de ușor soluția propusă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult