WhatsApp permite transferul arhivei de chat prin scanarea unui cod QR

03.07.2023
WhatsApp permite transferul arhivei de chat prin scanarea unui cod QR
foto: Wikimedia Commons, Pexels

De acum, utilizatorii WhatsApp pot adăuga contacte noi prin simpla scanare a codului QR afișat pe ecranul altui telefon mobil, fără a mai fi necesar și numărul de mobil.

WhatsApp permite acum transferul arhivei de chat pe un alt telefon prin simpla scanare a unui cod QR, funcționalitatea disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

Până acum, transferul mesajelor WhatsApp necesita o copie de rezervă în cloud. Mai întâi trebuia să realizezi o copie rezervă pentru toate datele într-un serviciu cloud (Google Drive pe Android și iCloud pe iOS) de pe vechiul telefon. Apoi, să configurezi WhatsApp pe noul telefon folosind același număr de telefon și să descarci copia salvată anterior. Pe lângă faptul că ridică anumite riscuri pe partea de confidențialitate, backup-ul WhatsApp ar putea fi suficient de mare încât să depășească limitele de stocare cloud, situație în care operațiunea eșuează în mod direct.

Cu noul sistem bazat pe coduri QR, după ce ți-ai setat contul WhatsApp pe un telefon nou folosind același număr de telefon primești un cod QR pe ​​ecran, propunând transferul mesajelor de pe telefonul vechi. Pentru a transfera, accesezi Setări > Chat-uri > Transfer chat pe vechiul telefon și scamezi codul QR. Poate fi necesar să acordați niște permisiuni suplimentare aplicației pentru a utiliza această funcție. Important de știut, ambele dispozitive trebuie să fie conectate la același Wi-Fi și aproape unul de celălalt.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult