Google Chrome primeşte funcţie de accelerare a download-urilor

12.12.2017
Google Chrome primeşte funcţie de accelerare a download-urilor

Aplicaţiile de tip download accelerator au căzut în dizgraţie pe măsură ce apariţia serverelor mai performante şi conexiunile de bandă largă la internet au făcut posibilă obţinerea majorităţii download-urillor în durate de timp acceptabile. Însă asta nu înseamnă că nu există loc şi de mai bine, mai ales pentru cei care dispun de conexiuni la internet cu adevărat rapide.

Aşteptată în următoarele săptămâni, versiunea Chrome 64 va putea scurta timpii de aşteptare la descărcarea fişierelor de mari dimensiuni alocând conexiuni multiple către serverele care limitează în mod artificial lăţimea de bandă per download. Astfel, fişierul dorit este obţinut descărcând mai multe bucăţi simultan, folosind mai eficient conexiunea la internet. Nu tocmai nouă, tehnologia presupune „lipirea” bucăţilor descărcate separat pentru obţinerea fişierului complet.

Pentru a nu suprasolicita serverele conectate, Google Chrome va iniţia maxim 3 conexiuni paralele. Măsura se aplică la toate sarcinile de download care durează mai mult de două secunde, excluzând astfel fişierele de mici dimensiuni, cum sunt documentele text şi majoritatea imaginilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult