Google Earth ne arată cum s-a schimbat planeta Pământ în ultimii 37 de ani

16.04.2021
Google Earth ne arată cum s-a schimbat planeta Pământ în ultimii 37 de ani

Google a realizat o compilație cu mai mult de 24 milioane de imagini prin satelit, obținute între anii 1984-2020, noua funcție Timelapse adăugată serviciului Google Earth ilustrând schimbările prin care a trecut planeta Pământ în ultimii 37 de ani.

Google Earth este, probabil, cea mai bună aplicație Android pentru explorarea planetei noastre. Bazată pe imagini din satelit de înaltă rezoluție, aplicația îți permite să „zbori” peste marile orașe și să explorezi regiuni geografice cu adevărat deosebite, precum Muntele Everest.

Parte din ”cea mai mare actualizare Google Earth din ultimii ani”, noua funcție Timelapse permite utilizatorilor să vadă cum s-a schimbat planeta noastră în ultimele decenii.

Google Earth

Potrivit Google, noua funcție Timelapse îți permite „să urmărești desfășurarea timpului și să asiști la aproape patru decenii de schimbări planetare”, într-o experiență interactivă 4D. Google promite să actualizeze Google Earth în fiecare an cu noi imagini Timelapse, încurajând conștientizarea și schimbarea perspectivelor cu privire la unele dintre cele mai presante probleme globale”.

Pentru a folosi noul mod Timelapse trebuie să accesezi site-ul dedicat experienței Timelapse . Aici poți tasta numele oricărei locații a cărei evoluție în timp dorești să observi. Alternativ, poți deschide aplicația Google Earth actualizată în prealabil la cea mai recentă versiune disponibilă și accesa Timelapse prin meniul Voyager, făcând clic pe roata navei pentru a viziona tururi interactive ghidate.

În prezent, Google oferă peste 800 de videoclipuri Timelapse în 2D și 3D pe site-ul web și pe canalul YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult