Google începe oficial migrarea utilizatorilor Hangouts, la Google Chat

02.07.2022
Google începe oficial migrarea utilizatorilor Hangouts, la Google Chat

Google Hangouts, platforma de mesagerie instant dezvoltată pe vremea Google+ (alternativă Facebook, acum defunctă) este pe cale să fie închisă definitiv, utilizatorii rămași urmând să fie mutați (mai mult sau mai puțin forțat) către alternativa Google Chat.

Întinsă pe aproape doi ani, tranziția de la vechia platformă Hangouts la Google Chat este pe cale să ajungă la final, ultimii utilizatori Google Hangouts primind notificări în aplicația de mobil, solicitând mutarea către aplicația Chat sau măcar, clientul Gmail.

Dorind neapărat să facă din noua platformă de mesagerie o soluție universală de comunicare pentru utilizatorii de Android, Google a integrat funcționalitatea acesteia până și în clientul Gmail, preinstalat pe cam toate dispozitivele cu sistem Android. Mai mult decât o exploatare a succesului Gmail, integrarea cu Google Chat permite utilizatorilor să comute orice conversație pornită pe email într-o discuție prim mesagerie instant, sărind peste etapa nedorită a solicitării adresei de mesagerie instant, eventual, pe o platformă rivală precum Facebook Messenger.

Fără a preciza exact câți utilizatori mai sunt rămași pe vechia platformă Hangouts, Google anunță că aceștia mai au timp până în luna noiembrie să facă trecerea la înlocuitorul Chat, după care vor pierde accesul la serviciul preferat de mesagerie.

Încurajând migrarea cât mai rapidă a utilizatorilor, Google precizează că înlocuitorul oferă multiple oportunități de comunicare și colaborare. Spre exemplu, utilizatorii noii platforme pot vizualiza și edita în mod direct documentele, prezentările și tabelele primite de la persoane din lista de contacte, ușurând foarte mult colaborarea în interes de serviciu.

În plus, Google Chat oferă acces la serviciul Spaces, o zonă destinată cooperării în care utilizatorii pot edita documente, gestiona proiecte și fișiere dintr-o locație centrală. Pe lângă Gmail, utilizatorii Chat mai beneficiază și de integrare cu platforma de videoconferință Meet, ceea ce înseamnă că o discuție prin mesaje instant se poate transforma oricând într-un apel de voce, sau discuție față-în-față în cadrul unui apel video. Pe lista beneficiilor mai intră și suportul pentru emoticoane, respectiv trimiterea de animații GIF, totul pentru exprimarea cât mai completă și distractivă în conversațiile purtate. La final, Google dă asigurări că istoricul conversațiilor Hangouts este transferat integral la noua platformă Chat, facilitând o tranziție lipsită de compromisuri.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult