Google lansează Keep, un serviciu pentru crearea şi sincronizarea notiţelor

Google lansează Keep, un serviciu pentru crearea şi sincronizarea notiţelor

După o efemeră apariţie acum două zile, înainte ca produsul să fie pregătit să dea ochii cu utilizatorii, Google a lansat ieri seară noul său serviciu Keep. O replică pentru celebrele Evernote sau OneNote, noul Keep oferă funcţii de creare şi sincronizare a notiţelor sau listelor.

Google oferea deja o metodă simplă pentru crearea şi sincronizarea unor scurte crâmpeie de informaţie, Tasks fiind integrat în cadrul serviciului Gmail încă din 2009, însă noul Keep oferă ceva mai mult. Integrat acum în cadrul Google Drive, Keep poate fi accesat atât din browser cât şi din aplicaţia lansată pentru telefoanele sau tabletele care rulează cel puţin Android 4.0.

Google Keep permite crearea de notiţe text, marcarea cu culori a acestora pentru o regăsire ulterioară mai uşoară, inserarea de imagini sau înregistrări audio, transformarea acestora în liste de activităţi. În cazul terminalelor mobile, Keep se integrează cu Google Voice, permiţând atât apelarea aplicaţiei cât şi înregistrarea de mesaje.

La fel ca în cazul rivalilor săi, nu lipsesc funcţiile de căutare în cadrul acestor notiţe şi posibilitatea arhivării înregistrărilor mai vechi care nu mai sunt utile, dar nici nu trebuie şterse. Opţiunile de colaborare sunt absente în acest moment, neexistând posibilitatea de a oferi acces altor utilizatori la înregistrări sau de a le edita împreună.

Google Keep este disponibil ca serviciu Web şi ca aplicaţie Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News