Google Maps te va ajuta să faci economie de carburant prin selectarea de rute ecologice

10.10.2021
Google Maps te va ajuta să faci economie de carburant prin selectarea de rute ecologice

Google Maps este pe cale să primească noi opțiuni pentru navigare care diminuează impactul folosirii autoturismului asupra mediului înconjurător, cu beneficiul direct al economiei de carburant.

Anunțate cu ocazia conferinței Google I/O 2021, noile opțiuni pentru calcularea de rute ecologice vin mai ales în ajutorul navetiștilor care doresc să ajungă la destinație folosind cea mai mică cantitate de carburant.

Trasee ecologice pe Google Maps

Opțiunea pentru trasee ecologice permite calcularea celui mai eficient traseu pentru mașina ta, în detrimentul distanței parcurse și chiar a timpului de călătorie. Această nouă caracteristică combină informațiile centralizate de Google despre tipul drumului străbătut, fluxul de trafic în timp real și distanța, ajutând ruta trasată pe hartă pentru a te îndruma la destinație folosind cea mai mică cantitate posibilă de combustibil. Algoritmul folosit pentru calcularea noului tip de rută va lua în considerare atât eventuale diferențe de elevație a drumului, cât și traficul de la momentul respectiv.

Google Maps

Încurajând selectarea opțiunii pentru rută ecologică, aplicația va oferi estimări privind economia de combustibil și ora estimată a sosirii (ETA), comparat selectării unei rute convenționale mai directă/rapidă. În funcție de situație, ar putea fi selectate rute pe trase mai lente sau ușor ocolitoare (ex. drumuri județene în locul autostrăzilor sau a drumurilor expres), în ideea că lipsa aglomerației și viteza redusă permit ajungerea la destinație fără întârzieri majore, dar într-un mod economic și mai puțin poluant.

Opțiunea pentru trasee ecologice va apărea cu ocazia unei actualizări viitoare a serviciului Google Maps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult