Google Maps poate arăta cât de aglomerate sunt mijloacele de transport în comun cu care vei călători

24.07.2021
Google Maps poate arăta cât de aglomerate sunt mijloacele de transport în comun cu care vei călători

Google Maps a introdus o nouă funcție pentru anticiparea nivelului de aglomerare a mijloacelor de transport în comun, ajutându-te să decizi dacă e mai bine să te urci în următorul tramvai/autobuz, sau poate ar trebui să iei în considerare o rută alternativă.

Google Maps va putea afişa în timp real timpul de întârziere pentru călătoriile cu autobuzul, dar și nivelul de aglomerare al fiecărui vehicul în parte. Astfel, călătorii vor putea afla dinainte cât fac până la destinaţie, în funcţie de condiţiile reale de trafic la momentul respectiv, car și cât de confortabil vor călători. Informațiile pot fi deosebit de utile în momentele când trebuie să ajungi undeva la o anumită oră şi trebuie să foloseşti transportul în comun, aglomerația putând apărea atât în trafic, cât și la interiorul mijlocului de transport selectat.

google maps

La fel ca pentru conducătorii auto, Google Maps poate afişa unde sunt blocajele care cauzează întârzieri pe traseul mijloacelor de transport în comun. Astfel, poți decide mai uşor dacă e mai bine să cobori cu o staţie înainte de destinaţie şi să mergi pe jos, căci ajungi mai repede. Însă la fel de important este și nivelul de aglomerare al mijlocului de transport folosit. Uneori, este mai bine să eviți un autobuz/metrou care vine cu întârziere și este prea aglomerat, decât să te înghesui alături de ceilalți călători pentru a scuti câteva minute din timpul total de călătorie.

google maps

Noua funcţionalitate poate oferi indicii despre cât de aglomerat este vehiculul (autobuz, metrou, troleu sau tramvai) de pe ruta pe care vrei să călătoreşti, folosind date statistice prelevate de la alți călători în diferite momente ale zilei, cât și date obținute în timp real de la ceilalți călători aflați în tranzit.

Indicatorul de aglomeraţie va fi disponibil în aplicația Google Maps pentru transportul în comun din peste 100 de țări, peste 10000 companii de transport fiind deja incluse în acest sistem.

Potrivit Google, predicțiile sunt generate pe baza datelor statistice și informații obținute în timp real, procesate cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult