Google Maps primește noi opțiuni pentru calcularea de rute ecologice, sau mai sigure

19.05.2021
Google Maps primește noi opțiuni pentru calcularea de rute ecologice, sau mai sigure

Alternativă Waze tot mai bine echipată, Google Maps primește două noi caracteristici de rutare și alte îmbunătățiri.

Anunțate cu ocazia conferiței Google I / O, noile opțiuni pentru calcularea de rute ecologice și rute mai sigure vor fi cu siguranță în ajutorul navetiștilor care doresc să ajungă la destinațiefolosind cea mai mică cantitate de combustibil, cât și vizitatorilor care ar prefera să evite drumurile cunoscute pentru numărul ridicat de accidente rutiere, trasee afectate de condiții meteorologice nefavorabile, etc.

Trasee ecologice pe Google Maps

Opțiunea pentru trasee ecologice permite calcularea celui mai eficient traseu pentru mașina ta, în detrimentul distanței parcurse și chiar a timpului de călătorie. Această nouă caracteristică combină informațiile centralizate de Google despre tipul drumului străbătut, fluxul de trafic în timp real și distanța, ajutând ruta trasată pe hartă pentru a te îndruma la destinație folosind cea mai mică cantitate posibilă de combustibil. Funcția va lua în considerare atât eventuale diferențe de elevație a drumului, cât și traficul de la momentul respectiv.

Google Maps

Opțiunea pentru trasee ecologice va apărea cu ocazia unei actualizări viitoare a serviciului Google Maps.

Rutare mai sigură

„Safer routing” este a doua adiție importantă adusă serviciului Google Maps. Scopul acestei opțiuni este de la sine înțeles: autogenerarea unei rute care pune siguranța ta personală pe primul loc. Pentru scopul propus Google apelează la tehnologii de inteligență artificială pentru evaluarea fiecărei porțiuni de drum străbătută, ținând seama de condițiile meteorologice și de trafic. În plus, vei putea fi alertat despre segmente periculoase, cum ar fi intersecții și curbe unde ar trebui să frânezi preventiv. Google speră ca prin adiția acestor facilități să diminueze cu până la 100 de milioane numărul incidentelor în care șoferii sunt nevoiți să frâneze brusc, livrând informațiile relevante în avans.

Noi funcții Live View

Modul Live View va putea arăta informații noi, precum restaurante și magazine atunci când priviți de la nivelul străzii, complet cu detalii despre programul de lucru și evaluarea primită pe Google. În plus, dacă îndrepți smartphone-ul către o clădire pentru care Google are informații, vei putea afla detalii precum numele și înălțimea acestuia. Indicatoarele și numele străzilor vor apărea, de asemenea, pe Live View.

Google Maps

O altă noutate este marcarea pe Google Maps a zonelor aglomerate. Acum, nu doar că vei putea vedea ce străzi și magazine sunt ocupate, dar poți afla și dacă și dacă o stradă anume sau zonă orașului este aglomerată.

Google Maps

Spre exemplu, în acest mod vei putea descoperi mai ușor magazinele atractive, cu număr mare de clienți. La extrema cealaltă, poți practica mai ușor distanțarea socială evitând deplasările în zone și locații mult prea aglomerate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult