Google Maps primește Immersive View, un nou mod care-ți permite să explorezi destinațiile selectate

12.02.2023
Google Maps primește Immersive View, un nou mod care-ți permite să explorezi destinațiile selectate

Pornind de la idea că navigarea din punctul A la punctul B folosind Google Maps nu este de ajuns, Google va oferi și Immersive View, o nouă funcție bazată pe realitate augmentată care-ți permite să vezi locația aleasă drept destinație ca și cum ai zbura deasupra orașului. Mai mult, vei putea descoperi cu minim de efort punctele de interes din apropiere, cum ar fi cafenele, parcuri și locațiile de cazare, rotind telefonul ca și cum ecranul a fi o fereastră către destinația respectivă .

Orientarea cu ajutorul Google Maps va putea fi asistată cu indicaţii vizuale mult mai simplu de urmărit decât până acum, noua funcție Immersive View apelând la tehnologii de realitate augmentată pentru a facilita orientarea în locaţia pe care intenționezi să o vizitezi.

În mod obişnuit, traseul de urmat este redat pe o versiune dinamică a hărţilor Google Maps, care se roteşte în funcţie de direcţia în care ne deplasăm şi avansează pe baza coordonatelor de localizare stabilite cu ajutorul receptorului GPS. Fără repere vizuale directe, orientarea poate deveni odată ce ajungi efectiv la destinația indicată. Astfel, Immersive View vine o soluție intermediară între hărțile Google Maps și imaginile Street View.

Adaptată după modul de vizualizare prin satelit deja disponibil cu aplicația Google Eartch, Immersive View te duce ceva mai aproape de nivelul străzii, ecranul devenind un fel de fereastră cu perspectivă la înălțime asupra destinației respective. Iar pentru ca experiența să fie cât mai realistă, ambianța este ajustată pe baza condițiilor de vreme actualizate în timp real (ex. cel senin sau înnegurat, ploaie, ninsoare, ceață).

Mai departe cu funcţia de navigare Live View activată în aplicaţia Google Maps, poți și indicaţii vizuale suprapuse peste imaginile Street View, folosind telefonul pentru orientare pe străzile orașelor și chiar la interiorul anumitor centre comerciale. Google precizează că navigarea Live View va fi disponibilă în peste 1000 de aeroporturi, mall-uri și gări din orașe precum Barcelona, ​​Berlin, Frankfurt, Londra, Madrid, Melbourne, Paris, Praga, São Paulo, Singapore, Sydney și Taipei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult