Google Maps primeşte suport pentru afişarea vitezei de deplasare în timp real, la folosirea modului de navigare

06.06.2019
Google Maps primeşte suport pentru afişarea vitezei de deplasare în timp real, la folosirea modului de navigare

După ce în urmă cu doar câteva zile anunţa introducerea avertizărilor pentru radare fixe şi mobile, respectiv limite de viteză în aplicaţia Maps, Google adaugă încă o funcţie cerută insistent pentru modul de navigare.

Alături de limita de viteză, Google Maps va afişa de acum şi viteza măsurată în timp real folosind receptorul GPS al telefonului mobil. Noua funcţie este un reper deosebit de util pentru ajustarea vitezei în timpul deplasărilor cu autoturismul, corespunzător limitei legale impusă pe segmentul de drum respectiv.

Google nu recomandă folosirea directă a telefonului mobil în timpul condusului, ci plasarea acestuia într-un suport pentru parbriz. Aplicaţia Maps nu poate verifica dacă telefonul este sau nu ţinut în mână, folosirea responsabilă a modului de navigare fiind lăsată în seama utilizatorilor.

Afişat în colţul stânga jos al ecranului, indicatorul de viteză în timp real poate fi combinat cu alerte vizuale şi auditive, atenţionând cu privire la depăşirea vitezei legale.

Spre deosebire de celelalte funcţii nou adăugate în aplicaţia Google Maps, indicatorul de viteză în timp real este disponibil în mai puţine regiuni: Argentina, Australia, Belgia, Portugalia, Suedia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Pentru a beneficia de funcţionalitatea îmbunătăţită nu este necesară actualizarea aplicaţiei Google Maps, upgrade-ul vizând serverele Google şi nu aplicaţia pentru mobil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult