Google Maps primește vibe check, funcția care-ți spune cum e „atmosfera” în cartierul pe care îl vizitezi

30.09.2022
Google Maps primește vibe check, funcția care-ți spune cum e „atmosfera” în cartierul pe care îl vizitezi

Google a anunțat cu ocazia evenimentului Search On din această săptămână mai multe noutăți Google Maps, printre și vibe check, o funcție care-ți arată cum e „atmosfera” în cartierele pe care plănuiești să le vizitezi.

Folositoare mai ales când vizitezi orașe cu care nu ești familiarizat, vibe check are rolul de a-ți oferi o perspectivă mai degrabă holistică a unei zone, evidențiind obiective de vizitate și posibile activități la care să participi. Utilizatorii pot verifica vibe-ul selectând cartierele de pe hartă. Google Maps vă va afișa apoi fotografii și informații pentru a vă oferi o idee despre motivul pentru care oamenii iubesc (sau evită) acel cartier. Indiferent dacă ești în căutarea unei plimbări liniștite sau a unei petreceri de noapte, putea afla ce oferă un cartier direct de hărțile Google.

Google Maps

Potrivit explicației oferită chiar de Google, funcția vibe check poate determina atmosfera unui cartier pe baza informațiilor locale obținute la utilizatorii Google, analizându-le cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială. Potrivit companiei, utilizatorii Google Maps adaugă peste 20 de milioane de contribuții la hartă în fiecare zi, inclusiv recenzii, fotografii și videoclipuri.

Alte funcții noi pe Google Maps:

  • Google a adăugat peste 250 de vederi aeriene fotorealiste pentru locații celebre, inclusiv Turnul Tokyo și Acropole. Acestea sunt disponibile pentru vizualizare în modul immersive.
  • Live View primește o funcție de căutare care va permite utilizatorilor Google Maps să găsească mai ușor bancomate, cafenele, magazine alimentare, stații de transport și alte puncte de interes.
  • Google extinde tehnologia sa de rutare ecologică dezvoltatorilor terți, ceea ce le va permite să „activeze rutarea ecologică în aplicațiile lor și să măsoare consumul de combustibil și economiile pentru o singură călătorie, mai multe călătorii sau chiar în întreaga lor flotă, îmbunătățind performanța.”

Fără înainta o dată de lansare exactă, Google precizează că funcția vibe check va deveni disponibilă pe Google Maps în lunile următoare, atât din aplicație pentru iOS dar și cea de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult