Google Maps va avertiza şoferii la intersecţia cu linii feroviare

Google Maps va avertiza şoferii la intersecţia cu linii feroviare

Serviciile de navigaţie sunt în continuă evoluţie, iar în ultimii ani acestea au primit funcţii foarte avansate, în special datorită conexiunilor de date care pot furniza informaţii în timp real. Google Maps este una dintre cele mai populare aplicaţii pentru smartphone-uri care oferă astfel de funcţii, iar cel mai nou update adaugă atenţionări în timp real pentru trecerile de cale ferată.

Momentan această funcţie va debuta în Statele Unite, unde Google a stabilit un parteneriat cu Administraţia Federală a Trenurilor, pentru a se asigura că şoferii care folosesc serviciile de hărţi ale companiei sunt avertizaţi înainte de o intersecţie cu o şină de tren. Informaţiile Google vin direct de la Ministerul Transporturilor american, identificând astfel intersecţiile între şosele şi căile feroviare, marcându-le automat pe hartă.

Aplicaţia va oferi atât semnale audio, cât şi semnale vizuale atunci când vehiculul utilizatoruluis e apropie de o astfel de trecere în care o coliziune ar putea fi iminentă. Această iniţiativă este o urmare a celor 270 de fatalităţi rezulate din accidente rutiere la treceri de cale ferată pe teritoriul Statelor Unite, Administraţia Trenurilor contactând companii precum Google, Apple, Garmin, MapQuest şi TomTom pentru a integra astfel de semnale în toate aplicaţiile lor. Cu siguranţă însă că odată cu integrarea acestor funcţii în Statele Unite, acestea se vor extinde şi în alte ţări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult