Google Meet primește interfață îmbunătățită și funcții noi

22.04.2021
Google Meet primește interfață îmbunătățită și funcții noi

Google Meet este gratuit de aproape un an, după ce Google a decis să-i ajute pe cei nevoiți să lucreze de acasă în vremuri de pandemie. Însă vremurile „bune” sunt pe cale să ajungă la final, platforma de videoconferință revenind la modelul bazat pe abonament plătit începând cu jumătatea acestui an.

Sperând să-i convingă pe cât mai mulți dintre utilizatorii actuali să rămână fideli platformei, Google aduce un upgrade semnificativ la partea de interfață și mai multe funcții interesante, disponibile la achiziționarea unui abonament.

Începând cu interfața, noua versiune vine cu un aspect modernizat, adus mai aproape ce nivelul rivalului Zoom. Însă avantajele Google Meet se vor simți mai ales prin funcționalitatea oferită, utilizatorii având acum posibilitatea să vizualizeze și să distribuie conținut altor utilizatori direct din interfața platformei.

Noua interfață vine un nou sistem de cartonașe în care poți fixa mai multe fluxuri video pe care să le urmărești simultan, eventual, sărind de la unul la altul atunci când apare ceva interesant. Spre exemplu, poți alege mai mulți vorbitori pe care să-i urmărești, dacă aceștia țin prezentări simultane. Numele participanților la sesiunile Google Meet vor fi întotdeauna vizibile, astfel că identificarea fiecărei persoane nu va pune probleme.

O altă adiție binevenită este posibilitatea de a ascunde propria față în timpul unui apel Meet, noua interfață permițând redimensionarea, repoziționarea și chiar ascunderea fluxului video pentru a elibera spațiu.

Google Meet

Într-un efort de a îmbunătăți calitatea audio și video, Google introduce funcția Data Saver, care va limita volumul de date utilizate în rețelele mobile pentru a reduce costurile.

De asemenea, chiar și folosirea interfeței web, Google Meet va putea detecta și compensa în mod automat pentru folosirea unor setări video nepotrivite (ex. imagine sub-expusă sau prea luminoasă). Meet primește, de asemenea, o nouă funcție numită Autozoom, care centrează automat imaginea pe fața participanților.

Google adaugă și trei noi fundaluri video selectabile: sală de clasă, petrecere și pădure.

Utilizatorii mai au timp să experimenteze în mod gratuit noua versiune Google Meet până la finalul lunii iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult