Zoom va oferi subtitrări în timp real și pentru conturile gratuite

25.02.2021
Zoom va oferi subtitrări în timp real și pentru conturile gratuite

Zoom, platforma de video conferințe care a explodat în 2020, va oferi în curând o funcție pe care mulți o vor găsi utilă și pe conturile gratuite. În prezent, posibilitatea de a afișa subtitrări în timp real este o capabilitate disponibilă doar celor care plătesc abonamente premium. Din această toamnă, Zoom va activa funcția și pentru conturile gratuite.

Zoom generează subtitrări folosind AI pentru recunoașterea vocii

De fapt, lansarea acestei capabilități pe conturi gratuite este disponibilă și acum, însă abia din toamnă va fi activată pe toate conturile implicit. Cei care doresc acces încă de acum la această funcție vor trebui să se înscrie într-un formular online. Angajații Zoom vor procesa aceste cereri și vor activa funcția pe fiecare cont în parte (formularul poate fi accesat de pe site-ul oficial).

Această funcție folosește un algoritm AI de recunoaștere a vocii, care transcrie apoi cuvintele și le afișează pe ecran. Astfel, poți participa la o conferință pe Zoom chiar și atunci când nu poți auzi ce vorbesc ceilalți interlocutori. Poate fi considerată chiar și o setare de accesibilitate, pentru cei care au probleme cu auzul. Desigur, așa cum ne-am fi așteptat, există o limitare destul de mare: limba.

Transcrierea prin AI, atât pe conturi premium, cât și pe cele gratuite prin intermediul Zoom este posibilă doar în limba engleză și nu există informații despre extinderea suportului în alte limbi în viitor. Totuși, chiar și în România, cei care participă la conferințe pe Zoom cu colegi din afara țării, vor putea beneficia de pe urma acestei funcții.

Desigur, există și alte servicii terțe care pot oferi astfel de funcționalitate în limbi multiple, însă majoritatea sunt la rândul lor monetizate cu plată pe bază de abonament. Totodată, configurarea lor necesită mai multe cunoștințe tehnice, pentru a permite afișarea textului deasupra imaginii înregistrate de webcam. Soluția de la Zoom ar fi una „la cheie”, cu o simplă setare în meniul aplicației, și  totodată una gratuită.

sursa: Zoom, via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult