Google Meet primește mod de afișare Picture-in-Picture, disponibil la folosirea prin Google Chrome

17.06.2022
Google Meet primește mod de afișare Picture-in-Picture, disponibil la folosirea prin Google Chrome

Google Meet este pe cale să primească o îmbunătățire majoră, modul de afișare Picture-in-Picture permițând utilizatorilor să continue navigarea în alte tab-uri Chrome fără să piardă din vedere sesiunea de videoconferință aflată în desfășurare.

Așa cum spune și numele modul de afișare Picture-in-Picture adaugă o fereastră video dedicată, complet separată de tab-ul sesiunii de videoconferință și chiar fereastra aplicației Chrome. Altfel spus, odată comutat în modul PiP, fereastra sesiunii de videoconferință poate fi redimensionată și mutată oriunde pe desktop-ul Windows, astfel încât să-ți poți vedea mai departe de activitățile tale.

Anterior, utilizatorii Google Meet aveau de ales fie între a ține tab-ul Chrome permanent la vedere și simpla ascultare a discuției, riscând astfel să piardă detalii esențiale pe care le-ar fi observat pe cale vizuală. În plus, rostul sesiunilor de videoconferință este de a-ți vedea partenerii de discuție, eventual prezentând informații care nu pot fi comunicate eficient prin alte mijloace.

Deoarece spațiul disponibil este limitat, apelurile de videoconferință comutate în modul Picture-in-Picture nu vor putea arăta simultan toți participanții la discuție. Google a stabilit o limită de patru fluxuri video care vor fi comutate automat, afișând doar ultimele persoane cu care a interacționat.

Cu ocazia acestei actualizări Google anunță și o nouă funcție Multipin, care permite fixarea permanentă a unuia sau mai multe fluxuri video din actuala sesiune de conferință, ținând pe ecran anumiți participanți la discuție.

Modul Picture-in-Picture poate fi selectat din meniul contextual al apelului video, accesibil la folosirea butonului ”hamburger” afișat sub imagine. Noua funcționalitate este disponibilă pentru toți utilizatorii Google Meet, indiferent dacă folosesc G Suite, Workspace sau conturi pentru uz personal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult