Google Chrome va permite și pe Android restabilirea tab-urilor închise recent

29.04.2022
Google Chrome va permite și pe Android restabilirea tab-urilor închise recent

Foarte apreciată printre utilizatorii versiunii de PC a browser-ului Chrome, opțiunea care permite restabilirea tab-urilor închise recent va fi disponibilă și în ediția Google Chrome pentru Android, permițând reluarea sesiunilor de navigare închise accidental (sau nu).

Versiunea pentru smartphone a browser-ului Chrome pare să aibă două neajunsuri majore. Primul ar fi acea că butoanele forward și back nu sunt la îndemână (funcția Back este integrată cu tasta Android, iar butonul Forward se află în spatele meniului principal). Al doilea neajuns care pare să fie rezolvat acum este lipsa unei modalități la îndemână pentru restabilirea tab-urilor închise accidental, punând utilizatorii mai puțin experimentați în situația de a căuta din nou respectiva adresă web.

De acum, versiunea Google Chrome pentru Android va avea și o secțiune “Recently closed”, accesibilă din lista History (poate fi găsită în meniul principal). Tot ce ai de făcut este să alegi de aici paginile web recent închise pe care ai vrea să le readuci în lista de tab-uri. Deocamdată, nu este clar dacă restabilirea acestora va aduce înapoi și date „perisabile” cum ar fi textul completat în formulare, sau poziția exactă din pagină la care ai derulat anterior, însă măcar poți restabili mai multe tab-uri simultan.

Deocamdată, noua funcționalitate se află la stadiul experimental și urmează să fie adusă în ediția Chrome Canary, fiind așteptată într-una din reviziile Chrome viitoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult