Google ne invită să escaladăm cel mai înalt munte din Europa, cu ajutorul Street View

25.01.2016
Google ne invită să escaladăm cel mai înalt munte din Europa, cu ajutorul Street View

Completând oferta de călătorii subacvatice, drumeţii pe potecile tăiate prin junglele vietnameze şi destinaţii turistice des frecventate, Google a adăugat în colecţia de imagini Street View şi trasee către cel mai înalt vârf din Europa, pasionaţii de alpinism şi curioşi deopotrivă putând explora acum cele mai periculoase rute din jurul masivului Mont Blanc.

Google ne invită să escaladăm cel mai înalt munte din Europa, cu ajutorul Street View

Cu o înălţime de 4808 metri, masivul Mont Blanc este cel mai înalt punct de pe Continentul European, spectaculos de privit de la distanţă, dar periculos şi inaccesibil de vizitat pentru cei mai mulţi dintre noi.

Spre deosebire de alte tururi virtuale oferite prin serviciul Street View, Google pune la dispoziţie ceva mai mult decât o singură rută de parcurs către vârful muntelui. Beneficiind de ajutorul unei echipe de căţărători experimentaţi, Google a acoperit principalele atracţii turistice, cât şi rute alternative mai puţin cunoscute, surprinzând retragerea gheţarilor şi schimbările dramatice de peisaj ce sunt atribuite încălzirii globale.

Chiar dacă gestul nu este suficient pentru a opri răul deja făcut, Google doreşte ca prin includerea masivului Mont Blanc în colecţia de destinaţii Street View să ajute la educarea unui număr cât mai mare de oameni cu privire la pericolele modificărilor climatice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult