Google News, disponibil de astăzi şi în versiune pentru România

18.08.2015
Google News, disponibil de astăzi şi în versiune pentru România

Google News are începând de astăzi şi o versiune cu surse din România, unde vizitatorii pot citi ultimele ştiri apărute şi articole din cele mai importante publicaţii şi bloguri din ţară. Serviciul permite personalizarea fluxului de informaţii alegând doar subiectele personale de interes.

Google News, disponibil de astăzi şi în versiune pentru România

Google News poate fi accesat direct din web browser la adresa news.google.ro, sau prin aplicaţiile de pe Android sau iOS. Veţi putea accesa Google News intrând şi pe secţiunea „Ştiri” din partea de sus a rezultatelor căutării.

Potrivit companiei, serviciul Google News îşi propune să promoveze jurnalismul autentic şi să expună utilizatorii la diverse perspective. Nu există moderare manuală pentru selectarea importanţei unei ştiri. Ierarhizarea ştirilor este determinată de mai mulţi factori, printre care:

  • Prospeţimea conţinutului
  • Diversitatea conţinutului
  • Conţinutul textual bogat
  • Originalitatea conţinutului

Pentru a fi incluse, publicaţiile trebuie să îndeplinească cerinţele prezentate în Centrul de ajutor.

În prezent, Google News este disponibil în 28 de limbi, acoperind 45 de ţări.     

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult