Google oferă 1 TB spaţiu de stocare în Drive gratuit pentru fanii Local Guides

16.11.2015
Google oferă 1 TB spaţiu de stocare în Drive gratuit pentru fanii Local Guides

Acum că OneDrive limitează spaţiul de stocare disponibil pentru toate categoriile de utilizatori, alte companii încearcă să profite pentru a-i atrage o parte dintre aceştia spre serviciile lor. Google Drive nu este un serviciu tocmai nou, însă cei care doresc 1 TB de spaţiu de stocare gratuit în cloud pot acum să îl dobândească, cu puţină muncă pentru componenta Local Guides din aplicaţia Maps.

Google a anunţat că va începe să ofere noi beneficii celor care contribuie în mod constant la popularea secţiunii de recenzii din Local Guides. Aceste beneficii sunt strâns legate de nivelul contului. Cei care ating nivelul doi vor primi acces mai devreme decât restul utilizatorilor la două noi servicii de la Google. Nivelul trei adaugă o insignă lângă numele utilizatorului pentru a marca faptul că „ghidurile” sale sunt de încredere, iar cei care reuşesc să atingă nivelul patru primesc automat acces la 1 TB spaţiu de stocare pe Google Drive.

Cei care urcă şi mai mult pe scara ierarhică a serviciului Local Guides vor avea încă un motiv în plus să o facă. La nivelul cinci, utilizatorii se pot înscrie pentru a participa la prima ediţie a evenimentului Google Local Guides summit, care va avea loc anul viitor. În cadrul acestuia vor avea loc seminarii şi sesiuni de networking cu mai mulţi contribuitori ai Local Guides din toată lumea. Se pare că Google încearcă să creeze propria alternativă la Yelp! şi alte servicii de acest gen, oferind recompense tangibile celor care doresc să contribuie la popularizarea acestuia.

Având în vedere că pentru 1 TB spaţiu de stocare pe OneDrive este necesară plata a 70 euro pe an (alături de abonamentul Office 365), alternativa Google este mult mai atractivă, chiar dacă necesită sacrificarea câtorva minute după fiecare vizită într-un local, sau urcarea unor fotografii din anumite puncte de atracţie turistică din oraşul natal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult