OneDrive limitează spaţiul de stocare în cloud

03.11.2015
OneDrive limitează spaţiul de stocare în cloud

Microsoft se aştepta ca utilizatorii de OneDrive care beneficiau de spaţiu nelimitat de pe urma abonamentelor Office 365 să nu îl folosească pentru stocarea tuturor imaginilor, documentelor şi înregistrărilor video personale. Cel puţin asta reiese din noul anunţ al companiei, care anunţă că spaţiul de stocare inclus în subscripţia Office va fi limitat, iar opţiunile mai vechi de stocare gratuită şi plătită vor suferi modificări.

Întrucât abonementele Office 365 au dus la această decizie, Microsoft a decis ca acestea să se întoarcă la limita de 1 TB, care exista înainte de trecerea la stocare nelimitată. Cei care au mai mult de 1 TB de date pe serviciul de stocare în cloud vor avea un an la dispoziţie să le mute, înainte ca accesul la ele să fie restricţionat, iar documentele şterse permanent. Cei care nu sunt de acord cu această mişcare, vor putea să ceară şi o rambursare a costului abonamentului.

Spaţiul gratuit, pe care Microsoft îl oferă pe OneDrive la înscrierea contului, va fi de asemenea micşorat. Acesta era până în prezent de 15 GB, însă va fi limitat de acum la 5 GB. Cei care au deja conturi înscrise  vor putea să mai păstreze cei 15 GB de spaţiu încă un an, după care acesta va fi scăzut la noua limită. De asemenea, abonamentele individuale de 100 şi 200 GB vor dispărea şi vor fi înlocuite cu un singur abonament de 50 GB stocare. Cei care au astfel de planuri deja cumpărate le vor păstra până la finalul perioadei contractuale.

Spaţiul de stocare oferit bonus pentru backup al fotografiilor de pe telefon în cloud va fi eliminat de pe OneDrive şi nu este clar dacă cei care au conturi încă de la început, care au primit 10 GB spaţiu de stocare pentru „loialitate” va rămâne ataşat de cont. Schimbările vor intra în vigoare la începutul anului viitor şi va afecta toţi utilizatorii de OneDrive, indiferent dacă au abuzat sau nu de abonamentele cu spaţiu nelimitat în cloud.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult