Google One lansează opțiunea de 5TB pentru stocare cloud, cale de mijloc între abonamentul de 2TB și cel de 10TBv

13.09.2021
Google One lansează opțiunea de 5TB pentru stocare cloud, cale de mijloc între abonamentul de 2TB și cel de 10TBv

Google One este una dintre cele mai la îndemână soluții pentru sincronizare și backup de date în cloud, ușor accesibilă de o orice dispozitiv.

Până acum, Google și-a împărțit abonamentele Google One între două categorii distincte de consumatori: clienți retail cu nevoi modeste în privința spațiului de stocare și clienții business, dispuși să plătească sume mult mai mari în schimbul unor pachete cu spațiu de stocare de-a dreptul uriaș. Astfel, pentru consumatorii de rând oferta includea cu abonamente cu 100GB sau 200GB, sărind direct la 2TB pentru 9.99 dolari/lună, dacă vrei să-ți ții chiar toate date le în Cloud. Însă dincolo de această ofertă, următoarea „treaptă era direct abonamentul de 10TB la preț de 49.99 dolari/lună, de-a dreptul excesiv chiar și pentru utilizatorii dezordonați, care salvează totul în Cloud.

Lansat cu prețul de 24.99 dolari/lună (249.99 dolari dacă plătești în avans pentru un an întreg), abonamentul de 5TB vine să umple o nișă cu mult potențial pentru Google, a celor care doresc o soluție fără bătăi de cap și cu protecție garantată a datelor, alternativă la soluțiile de tip NAS pentru stocare în rețea.

Noul abonament de 5TB apare la puțin timp după ce Google a retras opțiunea pentru stocare nelimitată (la calitate optimizată) a pozelor încărcate pe Google Photos, oferind un bun indiciu asupra proporțiilor atinse de unele conturi Google Photos gratuite, pe serverele companiei.

Și cum spațiul ocupat de pozele și clipurile video încărcate frecvent pe Google Photos se calculează împreună cu spațiul disponibil altor servicii esențiale precum Gmail și Google Drive, singura opțiune rămasă pentru utilizatorii prinși în „offsaid” este achiziționarea unui abonament de stocare cloud potrivit nevoilor lor reale.

Pornind cu prețul de 9.99 dolari/lună, abonamentul Google One de 2TB rămâne cea mai rezonabilă opțiune pentru majoritatea utilizatorilor, venind la pachet cu acces la serviciul VPN for Android, tratament prioritar în privința suportului tehnic acordat de Google și alte beneficii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult