Google Photos nu mai este gratuit. Alternativa care oferă spațiu de 100 GB gratis

01.06.2021
Google Photos nu mai este gratuit. Alternativa care oferă spațiu de 100 GB gratis
Foto: Shutterstock

De la 1 iunie, serviciul Google Photos nu mai oferă stocare nelimitată pentru fotografii la calitate înaltă. Singurii care mai beneficiază de această caracteristică sunt utilizatorii actuali de telefoane Pixel.

Deși prețurile cerute de Google nu sunt mari, foarte mulți utilizatori nu sunt dispuși să plătească pentru serviciu. Cel mai ieftin abonament Google One, cel de 200 GB, costă 14 lei pe lună. Capacitatea de stocare poate fi folosită pentru toate serviciile Google, inclusiv Photos sau Drive.

Din fericire, pentru cei care doresc în continuare backup automat gratuit pentru imaginile din telefon există un furnizor care oferă capacitate de stocare generoasă.

Degoo oferă spațiu gratuit de 100 GB, dar cu limitări

Compania suedeză Degoo are de departe cea mai bună ofertă de capacitate de stocare gratuită de pe piață. Utilizatorii primesc 100 GB.

Aplicația permite, la fel ca Google Photos, salvarea automată în cloud a fotografiilor făcute cu telefonul. Pentru clipuri video este nevoie de un abonament. Acestea pot fi încărcate manual.

Există, însă, o serie de limitări. Fișierele pot fi încărcate de pe doar trei dispozitive pe care este instalată aplicația. Degoo poate fi folosită și pe alte terminale, dar doar pentru vizualizarea și descărcarea conținutului.

Mai mult, un fișier trebuie să aibă dimensiunea maximă de 512 MB. Dacă este folosit pentru salvarea imaginilor din telefon, aceasta nu este o problemă.

Un alt punct forte al serviciului este criptarea la ambele capete (end-to-end) oferită.

Trebuie precizat că toate fotografiile urcate deja pe serviciul Google Photos înainte de 1 iunie 2021 vor rămâne pe serverele Google și nu vor fi contorizate la spațiul pe care îl au utilizatorii disponibil.

Sursa: Degoo

CITEȘTE ȘI:

Google Photos nu mai oferă spațiu nelimitat de la 1 iunie. Ce se întâmplă cu fotografiile tale

Top cinci servicii cloud cu cea mai mare capacitate de stocare gratuită

Google, acuzat că a ascuns în mod intenționat setările de confidențialitate în aplicația Google Maps

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult