Google permite acum redarea YouTube în mod picture-in-picture pe iPhone, gratuit

03.10.2020
Google permite acum redarea YouTube în mod picture-in-picture pe iPhone, gratuit

Mult așteptata funcție picture-in-picture pentru redarea video se dovedește a fi una dintre cele mai apreciate de pe sistemul de operare iOS 14, utilizatorii putând acum să lase clipuri video să ruleze în fundal sau să apară deasupra altor aplicații. Din păcate, YouTube, cea mai populară platformă video din lume, nu permite acest lucru direct din aplicație, iar de pe site era necesară selectarea variantei desktop. Se pare însă că Google a „reparat” problema, iar acum funcția este din nou disponibilă pentru utilizatorii de iPhone.

YouTube funcționează acum în mod picture-in-picture fără setări speciale

Inițial, cât timp iOS 14 a fost în stadiu beta, redarea picture-in-picture pe YouTube funcționa fără probleme. Doar porneai clipul pe care doreai să îl vezi sau asculți, îl mutai în fullscreen și apoi apăsai pe butonul dedicat din interfață. Astfel, clipul rămânea deasupra tuturor aplicațiilor și interfeței iOS și puteai continua să faci alte lucruri cu telefonul.

După lansarea versiunii finale, Google a limitat această funcție pe varianta de mobil, fiind disponibilă doar pentru cei care erau autentificați pe YouTube cu un abonament Premium activ. Având în vedere că pe iPadOS 14 nu exista această limitare, utilizatorii au descoperit repede că dacă cer prin browser-ul Safari versiunea desktop de YouTube, pot în continuare să folosească picture-in-picture.

Acum însă, Google pare că a cedat și permite tuturor să ruleze YouTube în acest mod, sau chiar în fundal sau cu ecranul oprit, fără un abonament premium. Tot ce trebuie să faceți este să accesați YouTube din browser-ul Safari, sau chiar și din alte browsere de iOS precum Chrome sau Firefox. De altfel, diferențele între ele există doar la nivel de interfață, întrucât toate au la bază WebKit, singurul motor de browser permis de către Apple pe platforma sa mobilă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult