Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

21.10.2021
Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile generate cu ajutorul tehnologiilor AI pe baza evenimentelor recente sau mai vechi vor apărea de acum și în interfața Google Photos pentru desktop. Principala diferență este că în loc să răsfoim colajele afișate folosind alunecări stânga-dreapta pe interfața touch, pe desktop click-uri din mouse și apăsări pe tastatură.

Mai ales pentru utilizatorii care nu au doar evenimente fericite de sărbătorit, colajele Memories generate folosind pozele cu fosta/fostele iubite, sau ultima vacanță la bunicii din copilărie, pot trezi cu totul alte emoții decât cele intenționate de Google. Din fericire, pentru cei care au răbdare să le folosească Google a pus la dispoziție pe lângă opțiune Share sau pentru comandarea albumului imprimat cu pozele respective și numeroase opțiuni pentru excluderea anumitor persoane sau evenimente din colajele viitoare.

Parte din modelul de business dezvoltat de Google pentru serviciul Photos, colajele automate (Memories) în niciun caz nu vor dispărea, oricât de agasante ar fi acestea pentru o parte dintre utilizatori. Astfel, începând cu această săptămână Google adaugă secțiunea Memories într-un panou dedicat afișat la partea de sus, aliniind interfața Google Photos pentru desktop cu aspectul celei disponibilă în aplicația pentru smartphone.

Amintirile generate pe criterii cum ar fi date, persoane, locație, apar sub formă de cartonașe selectabile. Colajele selectate sunt redate în modul slideshow full-screen, putând fi navigate folosind săgețile stânga-dreapta de pe tastatură, sau prin click pe butoanele direcționale afișate pe ecran. La fel ca pe mobil, te poți opri la orice poză din colajul generat pentru a bloca anumite persoane sau intervale de timp, Google ținând cont de aceste preferințe la alcătuirea colajelor viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult