Ce noutăți aduce Google pentru telefoanele Pixel

02.06.2020
Ce noutăți aduce Google pentru telefoanele Pixel

Google continuă să adauge noi funcții pe telefoanele Pixel. Sub inițiativa numită Pixel Feature Drop au fost aduse inovații precum funcția Adaptive Battery, integrare Google Assistant și Google docs în aplicația Recorder. Totodată, aplicația Clock a primit o funcție numită Bedtime, care te ajută să nu mai ratezi ora ideală de culcare.

Aplicația Clock primește o nouă caracteristică numită Bedtime, menită sa ajute respectarea unui program de somn ceva mai consecvent, evitând acumularea oboselii, ducând la nedorita stare de oboseală cronică pe care cei mai mulți dintre noi o resimțim de-a lungul vieții. Funcția poate ajuta limitarea interacțiunilor înainte de a dormi, folosind „trucuri” precum redarea de muzică calmantă. Dimineața, Sunrise Alarm poate ajuta utilizatorul să se trezească mai comod redând muzica preferată și crescând treptat luminozitatea ecranului.

Aplicația Recorder va oferi integrare Google Assistant și cu Google Docs, permițând pornirea, oprirea, și căutare înregistrărilor folosind asistentul vocal. Totodată, acestea pot fi transcrise în formă text și salvate ca și documente pe Google Docs.

Aplicația Personal Safety va primi funcții noi, precum Safety Check, care poate programa verificări direct din interfață. În cazul în care utilizatorul nu răspunde la verificare, contactele de urgență sunt notificate trimițând datele de localizare pe Google Maps.

O altă funcție utilă în contextul anului 2020 este Crisis Alerts. Funcția îi va ajuta pe utilizatori să primească notificări despre dezastre naturale sau alte situații de urgență publică. De asemenea, Google a anunțat că livrează aplicația pentru siguranță personală pe toate dispozitivele Pixel și Detectarea mașinilor va veni la Pixel 3.

Alte îmbunătățiri vizează funcția Adaptive Battery. Începând cu seria Pixel 2, dispozitivele pot prezice acum când bateria se va opri și reduce automat activitatea de fundal pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Îmbunătățirile aduse seriei de telefoane Pixel au fost lansate astăzi și vor fi livrate pe dispozitivele compatibile în cursul săptămânilor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult