Google Play Music primeşte streaming gratuit în Statele Unite

24.06.2015
Google Play Music primeşte streaming gratuit în Statele Unite

Google Play Music este disponibil de multă vreme deja şi oferă servicii atractive atât pentru cei care plătesc un abonament lunar, cât şi pentru cei care vor să îl folosească gratuit. Acesta nu stagnează însă şi în urma anunţului noului Apple Music, Google a lansat noi funcţii competitive, care îl poziţionează agresiv pe piaţa de servicii de streaming de muzică, care începe deja să se aglomereze.

Utilizatorii din Statele Unite ale Americii care nu au un abonament plătit la Google Play Music pot acum să folosească serviciul pe post de radio online, alegând dintre mai multe playlist-uri prestabilite. Acestea oferă din când în când reclame pentru a acoperi costurile de streaming şi pentru a plăti artiştii, iar capabilităţile de a schimba melodiile sunt limitate. Este posibilă ascultarea unui anumit gen de muzică sau de a selecta un playlist bazat pe un anume criteriu precum o anume perioadă, o activitate sau o stare emoţională, fiecare realizată manual de specialiştii Google, sau pot fi alese „staţii virtuale” bazate pe anumiţi artişti sau pe anumite melodii. Acestea din urmă sunt realizate de algoritmii Google.

Funcţiile noi din Google Play Music sunt disponibile alături de cele vechi, care îţi ofereau deja posibilitatea de a urca propria selecţie de muzică în format MP3 direct pe serverele Google, pentru a o putea accesa în orice moment şi de pe orice dispozitiv. Avantajul Play Music faţă de alte servicii este calitatea audio de 320kbps chiar şi în versiunea gratuită. Nu este clar încă dacă şi când vor ajunge aceste noi adiţii ale serviciului şi în România, însă asemeni tuturor produselor noil de la Google, este disponibil iniţial pentru un număr limitat de utilizatori şi va creşte pe parcurs, odată cu extinderea în alte regiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult