Google Play va permite aplicarea de filtre la căutările după aplicații

12.05.2020
Google Play va permite aplicarea de filtre la căutările după aplicații

Până acum, căutările după aplicații în magazinul Google Play se rezumau la tastarea numelui sau mai multe cuvinte cheie, primind în schimb o listă mai degrabă rudimentară care arată mai întâi aplicațiile promovate, urmate de alte aplicații sortate aleatoriu. Unul dintre puținele ajutoare oferite de Google este sugerarea de cuvinte-cheie, ajutând descoperirea rapidă a unora dintre cele mai comune aplicații.

Lipsa de coerență în generarea listelor de rezultate la căutări este mai degrabă intenționată, Google argumentând că în acest fel este oferită vizibilitate și aplicațiilor mai puțin cunoscute, care altfel ar rămâne mult în spatele listei. Pentru utilizatori, dezavantajul major este să sunt lăsați să cearnă singuri prin sute de aplicații de calitate îndoielnică, care abuzează de promovarea prin reclame sau imită fără prea mult succes funcționalitatea altor aplicații.

Venind ca o recunoaștere a acestor neajunsuri, Google va introduce câteva filtre de căutare standard, cum ar fi opțiune de sortare a rezultatelor în funcție de rating-ul aplicațiilor, data la care au fost publicate în Play Store și primirea unor distincții precum „Editor’s Choice”. Aceste opțiuni vor apărea sub bara de căutare în mod similar cu sugestiile de cuvinte cheie.

Prin aceste modificări utilizatorii vor obține un control mai bun asupra căutărilor realizate, dar în același timp, ar putea fi favorizată descoperirea aplicațiilor nou apărute, în detrimentul celor mai vechi care și-au consolidat vizibilitatea în timp care tind să apară la începutul listei în majoritatea căutărilor.

Noua actualizare vine după ce luna trecută magazinul Google Play a primit noi opțiuni pentru control parental, care permit restricționarea căutărilor după aplicații la selecții potrivite copiilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult