Google Play va permite achiziționarea temporară a funcțiilor unor aplicații plătite, la preț redus

20.05.2021
Google Play va permite achiziționarea temporară a funcțiilor unor aplicații plătite, la preț redus

Google Play va permite dezvoltatorilor să ofere utilizatorilor acces temporar la conținut premium din aplicații, plătind mai puțin decât la achiziționarea pe de-a-ntregul a aplicației respective.

Revizuind sistemul de plăți din Play Store, Google dă mână liberă dezvoltatorilor să folosească microtranzacții pentru activarea temporară a anumitor funcții din aplicațiile oferite în mod normal contracost. Noua funcționalitatea ar putea fi îndeosebi folositoare celor care au neovoie doar ocazional de anumite aplicații cu rol utilitar, cum ar fi un calculator științific pentru sezonul examenelor, sau editarea colecției poze sau filmulețe din vacanță.

În loc să ceară utilizatorilor să plătească prețul întreg pentru achiziționarea unui produs software, dezvoltatorii vor avea și opțiunea de a propune acestora plata unei taxe pentru acces temporar la anumite funcții ale aplicației de care au nevie. Google Play va oferi mai departe opțiunea prelungirii accesului la serviciul respectiv după expirarea perioadei de utilizare.

Deși, produsul livrat este din cu totul altă categorie, Netflix funcționează după un model similar de microtranzacții.

Google Play

Pentru dezvoltatori, opțiunile sunt chiar mai atractive, aceștia putând oferi chiar mai multe aplicate într-un singur pachet, pe care să le vândă sau închirieze la pachet bundle. Google numește această facilitate multi-line subscription, un fel de abonament din care te aleg cu acces la mai multe aplicații simultan, pentru care ai plăti mai mult dacă le-ai cumpăra separat.

Google Play

Pentru utilizatori, această opțiune i-ar putea ajuta să aleagă mai ușor serviciul sau aplicația care se potrivește cel mai bine nevoilor lor, fără a fi constrânși de o perioadă limitată de încercare, achiziționând la final doar ceea ce le este cu adevărat folositor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult