Google primeşte 100.000 solicitări pentru înlăturarea de referinţe către link-uri torrent în fiecare oră

Google primeşte 100.000 solicitări pentru înlăturarea de referinţe către link-uri torrent în fiecare oră

Dacă în anul 2008 cenzurarea de conţinut în listele Google Search atingea un ritm de câteva zeci de link-uri pe an, în anul 2016 Google primeşte tot atâtea solicitări într-o secundă, din listele cu rezultate la căutări dispărând în medie 100.000 referinţe către link-uri BitTorrent în fiecare oră, până la 2 milioane de solicitări fiind procesate în fiecare zi.

Punând lucrurile în perspectivă, deţinătorii de opere protejate de legea dreptului de autor înaintau către Google în luna martie 2014 în medie 6 milioane solicitări în fiecare săptămână,  vizând îndepărtarea rezultate Googe Search care fac referinţă la conţinut piratat. Cifra a urcat la 8 milioane solicitări pe săptămână în anul 2015, respectiv 19 milioane solititări/săptămână în prezent.

Mai mult decât atât, în cazul site-urilor pentru care sunt primite numeroase solicitări pentru ascunderea de conţinut piratat Google trece la blocarea acestora integrală, orice referinţe către site-ul respectiv dispărând din listele Google Search.

Totuşi, pot exista şi excepţii, solicitările care nu specifică în mod clar link-ul incriminat fiind automat ignorate, Google evitând astfel blocarea abuzivă a accesului la întregi domenii, doar pe motivul unei posibile încălcări a drepturilor de autor. Altfel, solicitările valide sunt procesate şi puse în aplicare, în medie, în mai puţin de 6 ore.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult