Google pune coşul de cumpărături în rezultatele căutărilor

16.07.2015
Google pune coşul de cumpărături în rezultatele căutărilor

Se pare că următoarea frontieră pe care marile corporaţii din spatele serviciilor online pe care le folosim zilnic vor să o cucerească este reprezentată de cumpărăturile online. Google va începe o sesiune de testare în săptămânile care urmează, care va oferi posibilitatea de a cumpăra produsele despre care cauţi informaţii direct din motorul de căutare. 

Noua funcţie se numeşte „Puchases on Google” şi va adăuga butoane pentru cumpărături alături de unele rezultate. Exemplele oferite par să includă opţiuni precum culoare şi cantitate, cât şi un buton „checkout” pentru a plăti folosind una din metodele de plată suportate. Plata directă cu cardul va fi opţiunea principală, însă Google doreşte să adauge şi Android Pay odată ce serviciul va fi disponibil spre sfârşitul lui 2015. Conform Google, noua funcţie a fost inspirată de căutările din ce în ce mai numeroase ale utilizatorilor pentru produse de cumpărat.

Purchases on Google va oferi suport pentru căutări cu ajutorul vocii, cât şi pentru întrebări conversaţionale despre produse. Motorul de căutare va încerca să ajute utilizatorii să găsească produsele care li se potrivesc, iar Google Now va putea ţine minte anumite produse, oferind alterte atunci când preţul acestora scade. De asemenea, serviciul va putea oferi şi informaţii despre magazinele fizice, unde produsele căutate ar putea fi văzute şi testate. Se pare că noile servicii vor putea folosi coordonatele GPS ale utilizatorilor care îşi dau acordul pentru a urmări procesul de la căutare la cumpărarea din magazin.

Nu este clar când vor fi activate aceste noi capabilităţi în motorul de căutare Google, însă cu siguranţă ţinta este programul Back to School care începe în luna august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult