Google schimbă culorile hărților Google Maps, noul aspect părând inspirat de alternativa Apple Maps

03.09.2023
Google schimbă culorile hărților Google Maps, noul aspect părând inspirat de alternativa Apple Maps

Google testează afișarea hărților într-o paletă de culori modificată, străzile și clădirile reprezentate pe Google Maps apărând în nuanțe care amintesc de alternativa Apple Maps.

Deși au mai primit ajustări pentru lizibilitate, hărțile Google au păstrat de-a lungul timpului cam aceeași identitate vizuală, fiind prima dată când gigantul american aduce schimbări atât de mari. Posibil, intenționată să ușureze tranziția utilizatorilor care au folosit Apple Maps, noua schemă de culoare este activată implicit atât pe mobil dar și în interfața Google Maps pentru web browser, înlocuind versiunea anterioară a interfeței Light.

Preinstalată pe majoritatea dispozitivelor cu Android, aplicația Google Maps este opțională pe iOS, motivând Google să accepte mai multe concesii în favoarea posesorilor de iPhone/iPad.

Modificată pentru mai mult contrast, noua versiune a hărților Google ar putea fi mai ușor de parcurs în condiții potrivnice (ex sub soare direct), însă face mai dificilă citirea marcajelor și a numelor suprapuse peste străzile afișate în nuanțe de gri. Tot în culori închise sunt afișate și drumurile autostrăzile, Google renunțând la designul bazat pe alb și galben. În schimb, culori stridente precum galben, portocaliu și roșu mai sunt folosite acum doar pentru evidențierea drumurilor cu trafic aglomerat.

Alte ajustări vizează reprezentarea spațiilor verzi, lacuri și râuri, afișate în culori ceva mai închise. Vei vedea noua nuanță verde și în alte bannere și elemente de interfață care au folosit anterior verdele strălucitor din sigla Google.

Bara cu instrumente din partea de jos a ecranului este, de asemenea, mai scurtă decât înainte și cu un aspect ceva mai șters. Deși toate acestea par ajustări mai degrabă minore, rezultatul combinat este o îndepărtare dramatică de la interfața Google Maps cu care ne-am obișnuit. Deocamdată, versiunea de interfață Dark nu pare să includă aceste modificări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult