Google scumpește abonamentul YouTube Premium

20.07.2023
Google scumpește abonamentul YouTube Premium

Deocamdată doar pentru utilizatorii din SUA, Google a scumpit cu 2 dolari abonamentul YouTube Premium, costul experienței YouTube fără reclame ajungând la 13.99 dolari/lună. Simultan, cei care au optat doar pentru serviciul YouTube Music ajung să plătească cu 1 dolar mai mult, respectiv 10.99 dolari/ lună.

Vestea bună este că utilizatorii din România nu sunt pe lista celor care se aleg cu scumpiri, însă sunt șanse destul de mari ca măsura să fie extinsă și în alte regiuni ale lumii.

Spre comparație, costul abonamentului  YouTube Preium (YouTube + YouTube Music fără reclame) pornește de la 26 lei pentru utilizatori din România, plătibil după prima lună de încercare acordată gratuit. Google oferă și opțiunea Family membership, care pentru 39 Lei îți permite să conectezi și dispozitivele autentificate pe alt cont Google (până la 5 dispozitive), atât timp cât sunt membrii familiei care locuiesc la aceeași adresă.

Pe lângă eliminarea completă a reclamelor, abonații YouTube Preium se aleg și cu alte avantaje cum ar fi opțiunea de redate în fundal (ex. cu ecranul oprit, sau în fereastră redimensionabilă pe ecranul telefonului mobil), setări de extra-calitate (ex. 1080p Premium) acces la conținut YouTube exclusiv și alte avantaje care îmbunătățesc experiența în ansamblu. Spre exemplu, poți descărca în memoria telefonului clipurile pe care intenționezi să le vizionezi mai târziu, fără a depinde de conexiunea de date mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult