Google şi Facebook ar putea investi în sateliţi de comunicaţii pentru acces la internet

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 28.05.2014
Google şi Facebook ar putea investi în sateliţi de comunicaţii pentru acces la internet

Adevăraţi giganţi în mediul online, Google şi Facebook caută opţiuni pentru suplimentarea reţelelor de fibră optică din marile oraşe cu servicii de internet prin satelit, oferind utilizatorilor noi soluţii pentru acces rapid la internet.

Potrivit unor surse citate de publicaţia The Information, printre care şi un reprezentant Boeing, Google şi Facebook investighează posibilitatea folosirii sateliţilor de comunicaţii ca mijloace proprii de acces la internet.

Întărind zvonul, Google ar fi angajat de curând doi experţi în sateliţi de comunicaţii, Brian Holtz şi Dave Bettinger, aduşi de la companiile O3b şi VT iDirect specializate în acest domeniu.

Google şi Facebook ar putea investi în sateliţi de comunicaţii pentru acces la internet

Având în vedere resursele financiare uriaşe de care dispun, demersurile celor două companii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de acces la internet nu ar trebui să surprindă, investiţia putând deveni profitabilă dacă este urmată de creşterea semnificativă a numărului de utilizatori care le folosesc serviciile. Însă dintre cei doi giganţi, Google pare să aibă motivaţia pentru a pune planul în aplicare cât mai curând, modelul său de promovare prin reclame putând beneficia masiv de pe urma numărului crescut de utilizatori cu acces la internet.

Teoretic, dispunând de propriile reţele de sateliţi cele două companii ar putea sări peste furnizorii ISP locali, oferind propriile servicii de acces la internet prin satelit în zonele izolate şi reţele Wi-Fi gratuite în marile oraşe.