Internet broadband cu acoperire 100% în gospodăriile europene, folosind conexiuni prin satelit

18.10.2013
Internet broadband cu acoperire 100% în gospodăriile europene, folosind conexiuni prin satelit

Potrivit experţilor Comisiei Europene, cele aproximativ 0.6% dintre gospodăriile aflate în afara razei de acoperire a reţelelor de telefonie mobilă şi infrastructura terestră bazată pe fibră optică sau cabluri din cupru au acum la dispoziţie acces la internet broadband prin satelit.

Internet broadband cu acoperire 100% în gospodăriile europene

Finalul acestui an marchează îndeplinirea unui ţel îndrăzneţ asumat de Comisia Europeană – asigurarea accesului la internet de bandă largă pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, completând şi ultimele goluri rămase acolo unde conexiunile prin fibră optică, DSL şi cablu TV nu pot ajunge.

Potrivit lui Neelie Kroes, vicepreşedinte a Comisiei Europene responsabil pentru comunicaţiile digitale în regiune, „Internetul prin satelit este opţiunea ideală pentru a rămâne conectat în regiunile izolate”. Cât despre preţurile practicate, un abonament de bază pentru acces la internet prin satelit porneşte de la 13 dolari pe lună, îar o conexiune mai rapidă cu viteză de 20Mbps costă 33 dolari pe lună.

Noul serviciu de internet broadband prin satelit se bucură de acoperire globală pe teritoriu european mulţumită unei reţele 148 sateliţi poziţionaţi pe orbita pământului.

Pentru viitor, Comisia Europeană ţinteşte creşterea vitezelor de download pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene la o medie de 30Mbps până în anul 2020, respectiv 100Mbps pentru jumătate dintre aceştia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult