Google Street View devine o mică maşină virtuală pentru călătorit în trecut

Google Street View devine o mică maşină virtuală pentru călătorit în trecut

Serviciul Street View de la Google ar fi rămas extrem de util chiar dacă s-ar fi rezumat doar la imaginile panoramice stradale, însă compania îl extinde treptat în direcţii noi care-l fac mai util sau mai interesant. După ce ne-a dus pe fundul oceanelor, vârfurile munţilor sau interioarele unor locuri celebre, Street View ne oferă acum şi o incursiune în trecut.

Compania a anunţat ieri lansarea unei opţiuni noi care le va permite utilizatorilor să vizioneze nu doar cele mai noi imagini dintr-un anumit loc, ci să facă şi o incursiune în trecut prin răsfoirea capturilor anterioare făcute de maşinile sale.

Incursiunea în trecut nu este întotdeauna spectaculoasă deoarece putem merge înapoi pe axa timpului doar până în 2007, atunci când a fost lansat serviciul Street View, însă aceasta ne permite să vizionăm schimbările radicale petrecute în anumite zone, cum ar fi zona afectată de cutremurul şi tsunami-ul Tohoku, care a devastat Japonia în 2011, sau să căscăm gura la schimbările de anotimpuri din oraşul preferat.

Locurile în care este posibilă incursiunea în trecut vor fi marcate de o pictogramă dedicată care va permite schimbarea imaginilor. Această opţiune este disponibilă doar în versiunea Web a serviciului Google Maps, iar aceasta a fost activată la ora publicării acestei ştiri pentru toţi utilizatorii Google deoarece nu funcţionează nici măcar în punctele indicate în mod explicit de către companie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News