Google Street View ne duce în expediţie pe fluviul Amazon

22.03.2012
Google Street View ne duce în expediţie pe fluviul Amazon

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta o vacanţă în pădurile tropicale din America de Sud, sau o plimbare cu barca pe unul din numeroşii afluenţi ai Amazonului – fluviul cu cel mai mare debit de apă din lume şi cel mai extins bazin hidrografic dintre toate râurile planetei?

Google Street View ne duce în expediţie pe fluviul Amazon

Cu ajutorul Google Street View poţi vedea aceste minunăţii din confortul propriei locuinţe, folosind nimic altceva decât timp liber şi un PC cu acces rapid la internet.

Pentru a împlini acest vis, echipele Google Street View şi Google Earth au străbătut în lung şi-n lat bazinul fluviului Amazon, colectând peste 50.000 de fotografii la nivelul solului, imortalizând peisaje din desişul pădurilor tropicale, cursurile râurilor şi diverse comunităţi de pe teritoriul rezervaţiei Rio Negro.

Google Street View - la plimbare prin pădurile amazoniene

Google a decis să pună toate aceste imagini la dispoziţia publicului cu ocazia zilei mondiale a pădurilor. Cei interesaţi pot parcurge colecţia de imagini cu ajutorul serviciului Street View, navigând într-un peisaj panoramic cu vizibilitate de 360°.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult