Google te ajută să scapi de retururi, probând virtual hainele care îți plac

18.06.2023
Google te ajută să scapi de retururi, probând virtual hainele care îți plac

Dezvoltat cu ajutorul tehnologiilor AI și accesibil direct din Google search, Shopping Graph este un instrument care va fi cu siguranță folositor atât clienților dar și magazinelor online, prin diminuarea numărului de comenzi care ajung să fie returnate.

Modelul AI folosește tehnologiile Stable Diffusion pentru a genera imagini realiste și mai ales, corect proporționate, ilustrând modul în care hainele descoperite pe internet s-ar potrivi cu fizicul tău. Tot ce ai de făcut este să încarci o poză cu tine în care forma corpului să fie clar definită. Preferabil, pe un fundal uniform și într-o ținută cât mai mulată pe corp. Mai departe, tehnologiile dezvoltate de Google vor „decupa” automat hainele tale, înlocuindu-le cu ținuta descoperită pe Google Search sau în cataloagele magazinelor partenere. AI-ul poate extrapola inclusiv detaliile lipsă, precum porțiunile expuse de piele la purtarea unui tricou ceva mai decoltat.

Spre exemplu, selectând un singur articol de îmbrăcăminte vei putea „proba” din câteva click-uri toate versiunile de culoare disponibile. Deși, va funcționa cel mai bine cu magazinele partenere și cataloage de produse realizate în mod profesionist, opțiunea este disponibilă cu aproape orice imagine găsită pe Google Search, chiar și cele în care persoana are trăsături de fizionomie vast diferite de ale tale. Spre exemplu, dacă este un tricou pentru femei, poți selecta o fizionomie apropiată ție și lăsa AI-ul Google să „deseneze” articolul de îmbrăcăminte pe acea fizionomie.

Google spune că va implementa această funcție pentru mai multe stiluri de îmbrăcăminte, mărci, tipuri de corp și genuri, acesta reprezentând viitorul cumpărăturilor online după îmbrăcăminte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult