Google testează un nou translator universal, cu rezultate aproape perfecte

30.07.2013
Google testează un nou translator universal, cu rezultate aproape perfecte

Google pregăteşte un nou sistem pentru traducerea în timp real a conversaţiilor purtate în limbi diferite, mult mai precis decât soluţiile actuale şi capabil să revoluţioneze modul în care comunicăm peste hotare, cu persoane a căror limbă vorbită o cunoaştem puţin sau deloc.

Încă aflată în etapa cercetărilor la stadiu de prototip, iniţiativa are drept scop înlocuirea serviciilor actuale de traducere Google cu alternative mai bune. În caz ideal, utilizatorii vor putea purta conversaţii vorbind limbi diferite, în care frazele spuse la microfon sunt traduse şi rostite în limba partenerului de conversaţie fără întârzieri perceptibile.

Spre comparaţie, actualul sistem Google Translate disponibil pentru tabletele şi telefoanele cu Android oferă un mod pentru conversaţie capabil să traducă discuţiile purtate în limbi diferite cu întârzieri minime, însă acurateţea lasă de dorit. Promiţând să corecteze în cele din urmă şi acest neajuns, Google a demonstrat în faţa publicului prototipul unui translator universal capabil să ofere ”traduceri aproape perfecte pentru unele perechi de limbi”, spre exemplu engleză – portugheză.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult