Google Translate, îmbunătăţit cu sinonime şi traduceri inverse automate

01.11.2012
Google Translate, îmbunătăţit cu sinonime şi traduceri inverse automate

Serviciul Google Translate, util atunci când trebuie să vă loviţi de o limba străină pe care nu o cunoaşteţi prea bine sau când doriţi să traduceţi termeni mai obscuri, s-a îmbogăţit astăzi cu o serie de facilităţi noi şi utile.

Prima schimbare vizibilă este afişarea cuvintelor traduse într-un clasament întocmit pe baza frecvenţei cu care aceste sunt utilizate, oferind un indiciu despre cel mai probabil sens căutat. În plus, Google Translate oferă şi indicaţii despre utilizarea acestor cuvinte ca substantive, adjective sau verbe.

În acelaşi timp însă, pentru a elimina erorile, pentru fiecare traducere este oferită şi o traducere inversă care este afişată în acelaşi loc, ceea ce oferă şansa de a descoperi cea mai bună exprimare şi elimina sensurile duble sau nuanţele subtile de limbaj. În acelaşi timp, aceasta opţiune a devenit şî un dicţionar pentru sinonime.

Lista de sinonime este disponibilă în acest moment doar pentru limba engleză, însă Google a promis extinderea dicţionarelor şi în alte limbi.

Traducere automată superioară în Google Translate

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News