Google trimite creatorii YouTube care încalcă regulile platformei la „cursuri de legislație”

29.08.2023
Google trimite creatorii YouTube care încalcă regulile platformei la „cursuri de legislație”

YouTube anunță o noua ajustare la secțiunea Community Guidelines, vizând în mod direct creatorii care, odată ce au încărcat regulile platformei, și-ar dori să revină cât mai rapid la privilegiile avute anterior.

La fel ca la încălcarea legislației rutiere, creatorii YouTube vor avea posibilitatea să participe la un curs educațional, recompensat cu scurtarea perioadei de așteptare pentru expirarea avertismentelor primite la încălcarea politicilor de postare YouTube. Totuși, cu anumite limite. Spre exemplu, nu vei putea „sări rândul” dacă ești penalizat din nou pentru aceeași încălcare a regulilor platformei, în decurs de 90 zile.

YouTube a început să emită avertismente unice pentru o primă încălcare a politicii de postare începând cu anul 2019, compania susținând că peste 80% dintre creatorii care primesc un avertisment nu comit din nou abuzuri similare.

„Știm, de asemenea, că primirea unui avertisment poate perturba programul de postare al unui creator, iar pentru creatorii care își construiesc afaceri prin programul YouTube Partner acordarea unui singur avertisment le poate afecta serios rezultatele financiare anticipate”, a explicat administratorul YouTube.

Desigur, pierderea „accidentală” a veniturilor pentru creatorii care au forțat prea mult regulile de postare afectează în mod direct veniturile generale, motivând mai multă clemență din partea administratorilor platformei.

În continuare, creatorii care au urmat cursul de „reeducare” și nu au încălcarea aceleiași politici YouTube timp de 90 de zile vor avea avertismentul retras. Însă dacă încalcă din nou aceeași politică înainte de expirarea celor 90 de zile, clipul incriminat va fi eliminat și emis un nou avertisment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult