Google va adăuga în Play Store o nouă secțiune cu oferte de aplicații la preț redus

Autor: Aurelian Mihai 23.11.2021
Google va adăuga în Play Store o nouă secțiune cu oferte de aplicații la preț redus

Google Play Store este pe cale să primească un nou Tab la partea de jos e ecranului, unde vor fi listate aplicațiile premium care pot fi achiziționate la preț redus, profitând de promoțiile aflate în desfășurare.

Poziționat central, între tab-urile Games – Apps și Movies – Books, tab-ul Offers va afișa o selecție de aplicații la preț redus, stabilită de algoritmii Google pe baza preferințelor tale exprimate anterior. La rândul său, tab-ul Offers este împărțit pe mai multe categorii de interes, cum ar fi ”oferte de jocuri care ți-ar putea plăcea” și ”oferte de aplicații care ți-ar putea plăcea”.

Potrivit observațiilor de până acum, tab-ul Offers listează doar promoții cu durată scurtă de timp evidențiată cu un cronometru, sugerând că și reducerile acordate vor fi mai mari decât cele afișate uneori la secțiunea Offers and Notifications, accesibilă din meniul principal al aplicației.

android

Identificat cu simbolul unei etichete, noul tab Offers este testat deocamdată ca un experiment și nu apare decât pentru un număr foarte mic de utilizatori. Având în vedere că tab-ul Movies nu este afișat în toate regiunile lumii, rămâne de văzut dacă Google nu va face același lucru și cu noile oferte de aplicații, livrând această funcționalitate doar în anumite piețe de desfacere.

Tab-ul Offers pare că face parte dintr-un pachet mai amplu de schimbări pregătite magazinului Play Store, începute în luna octombrie prin aplicarea temei de interfață Material You, dezvoltată pentru Android 12.