Google va adăuga informaţii despre autor şi deţinătorii drepturilor de autor la toate pozele găsite cu Google Image Search

28.09.2018
Google va adăuga informaţii despre autor şi deţinătorii drepturilor de autor la toate pozele găsite cu Google Image Search

Google Search, cu opţiunea pentru căutarea de imagini, este o unealtă puternică pentru extragerea de conţinut din paginile web. Însă modul de prezentare a imaginilor găsite la căutări, sub forma unei liste de miniaturi care nu spun mai nimic despre autorii acestora, a adus multe critici companiei americane.

Obligaţi pe cale legală, administratorii Google au înlăturat mai întâi posibilitatea de a vizualiza poze în modul maximizat direct din lista cu rezultate la căutări, utilizatorii fiind în schimb direcţionaţi către site-ul unde se află imaginea respectivă.

Google a adus recent îmbunătăţiri şi algoritmilor folosiţi pentru stabilirea priorităţii la afişare în listele cu rezultate, sistemul ţinând seama acum de prezenţa tag-urilor pentru produse.

Următoarea etapă va fi demarată în cursul săptămânilor următoare şi constă în afişarea de informaţii despre autor şi deţinătorii drepturilor de autor la toate pozele găsite cu Google Image Search. Informaţiile sunt extrase automat din câmpul metadata al fiecărui fişier indexat, cât şi cu ajutorul organizaţiilor CEPIC şi IPTC, responsabile cu atribuirea şi recunoaşterea drepturilor de autor.

Măsura ar trebui să ajute autorii de conţinut, promovând identitatea acestora în dreptul propriilor creaţii. Totodată, cu această măsură sunt eliminate orice ambiguităţi despre provenienţa şi dreputurile de autor aplicabile fiecărei poze găsite cu Google Image Search.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult