Google va afișa pe mobil tot mai multe Web Stories

07.10.2020
Google va afișa pe mobil tot mai multe Web Stories

Google Web Stories, inspirate de funcția cu același nume din rețelele de socializare, vor apărea tot mai mult pe telefonul mobil, asaltând lista de notificări cu poze și clipuri video.

Apărute mai întâi pe Snapchat și copiate de mai toate rețelele de socializare, postările din categoria Stories ajung într-o formă reinterpretată și pe platformele Google, evidențiind știri pe teme populare sau care se potrivesc cu ariile tale de interes.

Google împrumută de la rețelele de socializare

Numite Web Stories, postările ilustrate cu imagini sau clipuri redate în format mare sunt o versiune „soft” a știrilor clickbait, menite să stârnească curiozitatea utilizatorilor de Android și iOS față de subiecte „cu potențial”. Acestea vor apărea atât la începutul listei cu rezultate Google Search, cât și în aplicația Google pentru mobil, anunțate foarte proeminent în lista de notificări a telefonului mobil.

La fel ca postările Instagram Stories, Google Web Stories , denumite anterior AMP Stories, sunt videoclipuri de lungime scurtă până la medie, create pentru a prezenta un anumit eveniment, produs sau creator de conținut. Ceea ce diferențiază acest tip de postări, cel puțin în viziunea Google, este că nu vin din partea unei platforme sociale distincte. În schimb, noua varietate de conținut funcționează ca o extensie a site-urilor web. Astfel postările lasă autorilor libertate deplină privind opțiunile de găzduire a site-ului și monetizarea conținutului publicat. Desigur, pentru a beneficia de avantajele promovării extinse promise de Web Stories tot va trebui să folosești într-un fel sau altul platformele Google.

De data aceasta, Google a extins vizibilitatea așa numitelor Web Stories punându-le într-un carusel la partea de sus a feedului Discover al aplicației Google pentru mobil. Practic, modul de prezentare funcționează cam ca Instagram Stories, vizitatorii putând derula între mai multe Web Stories, folosind simple comenzi touch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult